Трима мъже, шофирали без свидетелство за управление са осъдени по бързи производства на Районна прокуратура – Габрово

18 Ноември 2016 г.

Районна прокуратура – Габрово е приключила разследване и е предала на съд още 35 лица за същото деяние, като в 26 от случаите извършителите  са осъдени по  незабавни или бързи производства.

Районна прокуратура – Габрово е приключила разследване и е предала на съд още 35 лица за същото деяние, като в 26 от случаите извършителите  са осъдени по  незабавни или бързи производства.

След внесени обвинителни актове и постигнати в съдебни заседания  споразумения по бързи производства, водени от Районна прокуратура – Габрово, трима мъже са осъдени на лишавани от свобода за това, че са шофирали без свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказване по административен ред за извършването на такова деяние - престъпление по чл. 343в, ал. 2 НК.

Николай Д. е осъден на десет  месеца лишаване от свобода при строг режим за това, че на  02.11.2016 г., около 08,30 часа, в гр. Габрово,  управлявал лек автомобил „Рено 19“, без съответно свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за друго такова деяние,  влязло в законна сила на 28.07.2016 г.

Една година и два месеца лишаване от свобода при строг режим и глоба 500 лева ще изтърпи Мишо М. Той се призна за виновен за това, че на   28.10.2016 г., около 20,00 ч. в гр.Габрово  управлявал лек автомобил  “Фиат“, без съответно свидетелство за управление на МПС, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за такова деяние .

Осем месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи и Митко М. за това, че на  23.09.2016 г. в гр.Габрово, управлявал лек автомобил “Мазда 121”  без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, влязло в сила на 09.09.2016г.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.