Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд мъж за хулиганство и повреждане на чужд автомобил в с. Глогово

10 Ноември 2016 г.

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж за извършено хулиганство и повреждане на чужд автомобил в с. Глогово.

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж за извършено хулиганство и повреждане на чужд автомобил в с. Глогово.

Обвинението против Румен А. е за това че на 29.02.2016 г. в с.Глогово, Ловешка област, на улица „Хр. Ботев“, в присъствието на жители на населеното място, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: провокативно поведение, при което в нарушение на ЗДвП с управлявания от него лек автомобил „Рено Меган“ предизвикал пътнотранспортно произшествие с автомобила „Фолксваген Голф“ управляван от Пламен У.; нанасяне на удари с брадва по същия автомобил; нанасяне на побой и причиняване на леки телесни повреди на Пламен У. и на съпругата му, агресивно и предизвикателно поведение и отправяне на обиди думи - престъпление по чл. 325, ал. от НК.

Както и за това, че по същото време и място е повредил противозаконно лек автомобил „Фолксваген Голф“, като нанасяйки удари с брадва счупил предно панорамно стъкло, стъклото на предна лява врата, деформирал рамката на предна лява врата и уплътнението на рамката на предна лява врата, с което причинил вреда на стойност 348.42 лева - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

Причина за действията на Румен А. е съществуваща от години вражда между семействата на обвиняемият и на потърпевшия, изразяваща се в разправии, караници, саморазправи.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.