7 Февруари 2013 г.

Окръжна прокуратура - Ямбол повдигна обвинения

Сподели

По досъдебно производство за трагичния инцидент, състоял се на 05.06.2012 г. в складово-производствената база за боеприпаси „Стралджа-Мараш”, в землището на с. Лозенец, общ. Стралджа, обл. Ямбол, в близост до пътен възел „Петолъчката”, на 16 януари 2013 г. Окръжна ...

По досъдебно производство за трагичния инцидент, състоял се на 05.06.2012 г. в складово-производствената база за боеприпаси „Стралджа-Мараш”, в землището на с. Лозенец, общ. Стралджа, обл. Ямбол, в близост до пътен възел „Петолъчката”, на 16 януари 2013 г. Окръжна прокуратура - Ямбол привлече в качеството на обвиняем Иван Пеев, а на 28 януари 2013 г. Десислав Делев. Те са обвинени за това, че Десислав Делев като едноличен собственик и управител на „Берета Трейдинг” ЕООД и Иван Пеев - началник на производството в базата, като са държали и работели с боеприпаси за огнестрелно оръжие и със съставните им взривни вещества, не са взели необходимите мерки за сигурност, в резултат на което е причинен взрив. Вследствие на който е настъпила смъртта на трима от работниците, нанесени са средни телесни повреди на други трима и значителни вреди на други физически и юридически лица, възлизащи на над 60 000 000 лв. Деянието представлява особено тежък случай и е квалифицирано като престъпление по чл.338, ал.3, вр.ал.1 НК.

Спрямо обвиняемия Д. Делев е взета мярка за неотклонение “парична гаранция“ в размер на 25000 лв., а на обвиняемия Ив. Пеев е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.