Досъдебно производство за направен опит за убийство

29 Януари 2013 г.

Днес 29.01.2013 г., след стрелба пред централния вход на Съдебната палата в гр. София, СГП започна досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за направен опит за убийство, извършен по начин и със средства опасни за живота на мнозина, както ...

Днес 29.01.2013 г., след стрелба пред централния вход на Съдебната палата в гр. София, СГП започна досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за направен опит за убийство, извършен по начин и със средства опасни за живота на мнозина, както и за причинен чрез взрив умишлен пожар, - престъпления по чл. 116 ал.1 т.6, вр. чл.18 ал.1 НК и по чл.333, вр. чл.330 НК.

Всички действия от компетентността на прокуратурата са предприети незабавно. Определен е наблюдаващ прокурор от СГП, който активно ръководи и участва при първоначалните действия по разследването, провеждано на този етап от органите на СДВР.

Сериозно безпокойство и тревога буди възможността да се извърши такъв брутален акт на насилие в центъра на столицата, в район, в който са ситуирани основни държавни институции и обществени сгради, акт, извършен по начин застрашаващ живота и здравето на много граждани.