Привлечен в качеството на обвиняем

25 Януари 2013 г.

По започнато  на 15 януари 2013 г. досъдебно производство, наблюдавано от  Софийска градска прокуратура, по което обвиняеми са В. П., И. В, И. Д., Й. Й., К. И., за разпространение в съучастие на наркотични вещества /хероин/ - престъпление по чл. 354а, ал. 1 НК, на 24 януари 2013 г. е бил привлечен в качеството на обвиняем и К. Р., за държане без разрешение на огнестрелно оръжие /револвер и пистолет/ - престъпление по чл. 339, ал. 1 НК.

По отношение на обвиняемите П., Д., Й. и И. е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на обвиняемия В. първоначално определената мярка „задържане под стража“ е била изменена на 24 януари 2013 г. от Софийски апелативен съд в „парична гаранция“, в размер на 5 000 лв.

Обвиняемият Р. на 24 януари 2013 г. е бил задържан за срок от  72 часа. Към момента на задържането обвиняемият е получил остър инфаркт на сърцето, който е бил овладян в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“. Това налага обвиняемият да остане в болничното заведение още няколко дни. По този повод, с постановление от 25 януари 2013 г., по отношение на него е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 1 000 лв.

Днес, в късния следобед, в деловодството на главния прокурор е получен сигнал от МВР. В него  са посочени  извършените до момента действия по разследването, както и обстоятелствата оповестени чрез прессъобщението на МВР, че майката на обвиняемия Р. е прокурор и е прикривала сина си, като му давала съвети как да заличи следите си.

По повод на сигнала главният  прокурор ще разпореди извършване на проверка за посочените в него обстоятелства.