25 Януари 2013 г.

Привлечен в качеството на обвиняем

Сподели

По започнато  на 15 януари 2013 г. досъдебно производство, наблюдавано от  Софийска градска прокуратура, по което обвиняеми са Васил Пейчинов, Илиян Варсанов, Иван Делчев, Йото Йотов, Кристиян Иванов, за разпространение в съучастие на наркотични вещества /хероин/ - престъпление по чл. 354а ...

По започнато  на 15 януари 2013 г. досъдебно производство, наблюдавано от  Софийска градска прокуратура, по което обвиняеми са Васил Пейчинов, Илиян Варсанов, Иван Делчев, Йото Йотов, Кристиян Иванов, за разпространение в съучастие на наркотични вещества /хероин/ - престъпление по чл. 354а, ал. 1 НК, на 24 януари 2013 г. е бил привлечен в качеството на обвиняем и Кристиян Рангелов, за държане без разрешение на огнестрелно оръжие /револвер и пистолет/ - престъпление по чл. 339, ал. 1 НК.

По отношение на обвиняемите Пейчинов, Делчев, Йотов и Иванов е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на обвиняемия Варсанов първоначално определената мярка „задържане под стража“ е била изменена на 24 януари 2013 г. от Софийски апелативен съд в „парична гаранция“, в размер на 5 000 лв.

Обвиняемият Рангелов на 24 януари 2013 г. е бил задържан за срок от  72 часа. Към момента на задържането обвиняемият е получил остър инфаркт на сърцето, който е бил овладян в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“. Това налага обвиняемият да остане в болничното заведение още няколко дни. По този повод, с постановление от 25 януари 2013 г., по отношение на него е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 1 000 лв.

Днес, в късния следобед, в деловодството на главния прокурор е получен сигнал от МВР. В него  са посочени  извършените до момента действия по разследването, както и обстоятелствата оповестени чрез прессъобщението на МВР, че майката на обвиняемия Рангелов е прокурор и е прикривала сина си, като му давала съвети как да заличи следите си.

По повод на сигнала главният  прокурор ще разпореди извършване на проверка за посочените в него обстоятелства.