Районна прокуратура – Горна Оряховица предаде на съд мъж за закана за убийство на съседка

28 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура – Горна  Оряховица  внесе в съда обвинителен акт срещу 74-годишен мъж, който се заканил с убийство на съседка.

Районна прокуратура – Горна  Оряховица  внесе в съда обвинителен акт срещу 74-годишен мъж, който се заканил с убийство на съседка.

  Обвинението срещу Васил В. е за това, че на 30.07.2016 г. в гр. Лясковец, се заканил с убийство на своя съседка,  като отправил по нейн адрес думите: „Ще те заколя, ще те разпоря“, държейки кухненски нож в ръка и това заканване възбудило у жената основателен страх за осъществяването му -престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Васил В. имал дрязги със съседите от кооперацията, като постоянно заплашвал и обиждал. На 30.07.2016 г. пострадалата отишла както обикновено в дома на майка си. Около обяд двете жени легнали да си почиват, когато се чули крясъци, тряскане на врати от дома на обвиняемия. Жената излязла и направила забележка. Тогава мъжът излязъл от неговия апартамент, като в ръката си държал кухненски нож, започнал да  обижда и отправил към нея заплахи: „ Ще те заколя, ще те разпоря“, и да изкачва стъпалата към нея. Уплашена, че той наистина е тръгнал да я коли жената бързо се заключила в  в дома си и се обадила на тел.112.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.