Българо-немски обучителен семинар

29 Май 2012 г.

На 30-31 май 2012 г. в Конферентната зала на Съдебната палата ще се проведе българо-немски обучителен семинар на тема „Противодействие на престъпленията срещу околната среда“. Семинарът се провежда в рамките на традиционното сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Немската ...

На 30-31 май 2012 г. в Конферентната зала на Съдебната палата ще се проведе българо-немски обучителен семинар на тема „Противодействие на престъпленията срещу околната среда“. Семинарът се провежда в рамките на традиционното сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Немската фондация за международно правно сътрудничество (Фондация IRZ) – Бон.

За лектори са поканени водещи германски специалисти в тази проблемна област, като от българска страна участие ще вземат 50 прокурори и следователи от цялата страна.

Сред основните акценти на семинара са европейските измерения на противодействието на престъпността срещу околната среда, значението на Договора от Лисабон за бъдещото развитие на наказателното право за защита на околната среда в страните-членки, наказателна отговорност на юридическите лица и управителните им органи, преглед на класическите престъпления, които съпътстват престъпленията срещу околната среда, организация на наказателното преследване и налагането на наказания, протичане на разследването.