Двустранен българо-румънски семинар

23 Май 2012 г.

На 22-23 май 2012 г. в Учебната база на Прокуратурата на Република България в гр. Бяла, се проведе двустранен българо-румънски семинар по проблемите на трансграничната престъпност. Семинара се проведе по инициатива на главните прокурори на България и Румъния, г-н Борис ...

На 22-23 май 2012 г. в Учебната база на Прокуратурата на Република България в гр. Бяла, се проведе двустранен българо-румънски семинар по проблемите на трансграничната престъпност. Семинара се проведе по инициатива на главните прокурори на България и Румъния, г-н Борис Велчев и г-жа Лаура Ковеши, и цели практическото обсъждане на проблемите, свързани с трансграничната престъпност и международното правно сътрудничество в тази връзка. В семинарът от българска страна взеха участие административните ръководители на граничните апелативна, окръжни и районни прокуратури от района на апелативна прокуратура гр. Варна и прокурори от съответните гранични прокуратури в Румъния.

Взеха се решения за провеждане на периодични подобни срещи и се обмени информация и данни за директен контакт между прокуратурите.