в Прокуратурата на РБългария постъпиха официално документите от Обединените арабски емирства относно

17 Май 2012 г.

На 14 май 2012 г., в Прокуратурата на РБългария постъпиха официално документите от Обединените арабски емирства относно задържането на Христофорос Аманатидис – Таки на 09 май 2012 г. Той е издирван по линия на Интерпол. Към моментае приведен в затвора в ...

На 14 май 2012 г., в Прокуратурата на РБългария постъпиха официално документите от Обединените арабски емирства относно задържането на Христофорос Аманатидис – Таки на 09 май 2012 г. Той е издирван по линия на Интерпол. Към моментае приведен в затвора в Дубай до като се  изчакват документите от българска страна и решението на компетентните органи  там, дали да бъде предаден на българските власти. Във връзка с това, днес 17 май 2012 г., Главният прокурор г-н  Борис Велчев подписа молба за екстрадицията на Аманатидис от Обединените арабски емирства и заедно с необходими документи тя  е депозирана в Министерство на правосъдието на РБългария за придвижването й по установения ред до Министерство на правосъдието на Обединените арабски емирства.

Оставаме в очакване на решението на компетентните им органи. Редът, по който ще продължи наказателното производство срещу негов РБългария, зависи от това дали ще бъде предаден.