Трима извършители на кражби са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Тетевен

24 Октомври 2016 г.

Трима мъже,  извършили  кражби на вещи от различни собственици са осъдени по  обвинение на  Районна прокуратура–Тетевен.

Трима мъже,  извършили  кражби на вещи от различни собственици са осъдени по  обвинение на  Районна прокуратура–Тетевен.

Калоян М. /22 години/ , Иво А./19 години / и Николай М. /23 години / са признати за виновни  за това, че  сами и в различно съучастие за времето от началото на януари до 25.01.2016 г., в гр. Тетевен, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление,  като извършители отнели чужди движими вещи – моторен трион „Хуксварна 55“, 28 бр. туби течен прах за пране, 10  бр. душ гел “Nivea”  и “Fа”, сапуни, пасти за зъби, 40 литра ракия, ъглошлайф и други вещи на  обща стойност над 1500 лв, от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. Калоян М., който е осъждан шест пъти   е извършил деянието  при условията на опасен рецидив, а  Иво – също осъждан – при условията на повторност.

 В началото на януари 2016 г., мъжете  видели,  че  една от къщите има отворен прозорец на помещение, в което се съхраняват различни инструменти, както и че на сградата на пощата един от прозорците също не е добре затворен, а в помещението има перилни препарати и ракия. Няколко дни след това, в различно съучастие влизали през прозорците в помещения, като извършвали кражби на различни вещи, които след това продавали.

Калоян М. е осъден на две  години „лишаване от свобода“ при строг режим, а Иво А. ще изтърпи наказание една година  „лишаване от свобода“,  също при строг режим. На  Николай М. е наложена  пробация с пробационни мерки –задължителна регистрация  2 пъти седмично; задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца и включване в курсове за професионална квалификация за срок от 6 месеца.

Присъдата подлежи на обжалване.