Прокуратурата привлече в качеството на обвиняеми за тежко умишлено престъпление...

5 Януари 2012 г.

Днес, 05.01.2012 г. прокуратурата привлече в качеството на обвиняеми за тежки умишлени престъпления Любомир Илиев, Георги Горанов и Васил Горанов, затова че в съучастие, като съизвършители помежду си и с Кирил Рашков, в периода от началото на м ...

Днес, 05.01.2012 г. прокуратурата привлече в качеството на обвиняеми за тежки умишлени престъпления Любомир Илиев, Георги Горанов и Васил Горанов, затова че в съучастие, като съизвършители помежду си и с Кирил Рашков, в периода от началото на м. юни 2011г. до края на м. септември 2011г., в гр. Левски, и гр. София, извършили приготовителни действия към убийството на Христо Василев, Цветелин Кънчев и прокурора от ВКП Олег Янев като създали условия за осъществяване на убийството, преди да е започнало неговото изпълнение - престъпление по чл. 117, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.  

На Любомир Илиев е повдигнато обвинение и за това че в същия период, подбуждал друго лице да убие Христо Василев срещу получаване на парична сума в размер на 100 000 евро – престъпления по чл. 117, ал. 2 от НК.

Потенциалните жертви на престъплението са свързани с други наказателни производства за поръчкови убийства обвиняемите са задържани под стража за срок от 72 часа.

По отношение на Кирил Рашков предстои повдигане на аналогично обвинение, което към момента не е направено, защото той е задържан по друго дело.

Действията по разследването продължават.