Трима, извършили кражби от жилище са предадени на съд от Районна прокуратура – Горна Оряховица

14 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу трима, извършили две кражби на вещи от частен имот.

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу трима, извършили две кражби на вещи от частен имот.

Обвинението срещу Тихомир М. /20 г./, Пламен А. /20 г./ и Йордан Й. /като непълнолетен/ е за това че за времето от 21.01.2016 г. до 22.01.2016 г. в с. Драганово, в немаловажен случай, при условията на продължавано престъпление - през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината – пряк умисъл, при което последващите деяния се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, след предварителен сговор, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот - разбиване на входна врата, отнели от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – гердани, компресор от фризер, захранващ кабел и електрически проводник –всичко на обща стойност 206,30лв.

Обвиняемите се уговорили да извършат кражба на вещи от имот в с.Драганово, който не се посещавал често от собствениците. На 21.01.2016 г. отишли в имот, прескочили оградата, разбили входната врата и влезли вътре. Взели гердани и компресор от фризер. Четирите гердана обвиняемите продали, а компресора скрили. На следващият ден решили отново да отидат в същата къща, като този път взели кабели и електрически проводник.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.