Софийски градски съд призна за виновен Митхат Табаков

13 Декември 2011 г.

На 12 декември 2011 г., по внесен обвинителен акт на Софийска градска прокуратура /СГП/, Софийски градски съд /СГС/ призна за виновен Митхат Табаков – народен представител в 41-вото НС на РБългария и Алтан Чаушев – бивш главен юрисконсулт в община Дулово – Силистренско ...

На 12 декември 2011 г., по внесен обвинителен акт на Софийска градска прокуратура /СГП/, Софийски градски съд /СГС/ призна за виновен Митхат Табаков – народен представител в 41-вото НС на РБългария и Алтан Чаушев – бивш главен юрисконсулт в община Дулово – Силистренско.

Табаков е признат за виновен за извършено от него престъпление по чл.282, ал.2, пр.2 вр. ал.1, вр. чл.20 ал.2 НК /като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение нарушил и неизпълнил служебните си задължения, превишил властта и правата сис цел да набави облага за другиго и да причини вреда, като от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици/.

Чаушев е признат за виновен за извършено престъпление по чл.282, ал.2, пр.2 вр. ал.1, вр. чл.20 ал.4 НК /като помагач умишлено улеснил Митхат Табаков в извършеното от него престъпление/.

По отношение на Табаков СГС постанови присъда „лишаване от свобода” за срок от 5 г., при първоначален „общ режим” и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 6 г.

По отношение на Чаушев СГС постанови присъда „лишаване от свобода” за срок от 4 г., при първоначален „общ режим” и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 5 г.