Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Борислав Борисов за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Трявна

12 Октомври 2016 г.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 9 гласа „за” Борислав Борисов  за районен прокурор и административен ръководител на Районна прокуратура - Трявна.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 9 гласа „за” Борислав Борисов  за районен прокурор и административен ръководител на Районна прокуратура - Трявна.

Борислав Борисов има 20 години юридически стаж, от който над 10 години като прокурор. Бил е в органите на РПУ – на МВР гр. Трявна. През 1998 г. започва работа като следовател в Окръжна следствена служба гр. Габрово. От 2006 г. е прокурор в Районна прокуратура – Трявна. Има ранг „прокурор в АП“.

В Концепцията си за стратегическо управление на Районна прокуратура – Трявна, прокурор Борисов отчита като много добра създадената организация на работа в прокуратурата, определя положителни тенденции, които следва да бъдат запазени, както и проблемните обрасти, в които следва да се работи. Като основни цели за развитие на РП - Трявна той набелязва: стриктно спазване на принципа на случаен избор при разпределяне на преписките и досъдебните производство, увеличаване на броя на бързите и незабавни производства, запазване на нисък брой върнати от съда дела и оправдателни присъда, упражняване на засилен контрол от административния ръководител за произнасяне по преписките от прокурора и контрол върху работата на разследващите полицаи за подобряване на срочността на разследването, повишаване на ефективността по упражняване на надзора за законност и самосезиране на прокуратурата. Прокурор Борисов ще работи за превенция на младежката престъпност в района, чрез провеждане на периодични беседи и срещи с ученици.