Двама рецидивисти и ученик в осми клас са осъдени за опит за кражба, след споразумения с Районна прокуратура – Велико Търново

20 Септември 2016 г.

Двама рецидивисти и ученик в осми клас са осъдени за опит за кражба на цигари и пари от магазин в с. Балван, след одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура – Велико Търново.

Милен Р. /на 50 години/, Здравко Р. /на 41 години/ и непълнолетният М.С. се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 21.11.2015 г., в село Балван, общ. В. Търново от смесен магазин „КООП”, при условията на опасен рецидив /Милен Р. и Здравко Р/, след предварителен сговор с непълнолетния М. С. /ученик в осми клас/, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот - счупване на прозорец с тротоарна плоча, направили опит да отнемат чужди движими вещи – 214 кутии цигари от различни марки на стойност 968 лв. и парична сума в размер на 150 лева, всичко на обща стойност 1118 лв., собственост на „Всестранна кооперация” В. Търново, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвоят, като опита останал недовършен, поради независещи от тях причини, като деянието не представлява маловажен случай и е извършено умишлено - престъпление по чл.196, ал.1, вр. чл.195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1 вр. чл.18, ал.1 от НК.

Милен Р. и Здравко Р. са осъдени на по пет месеца лишаване от свобода при строг режим. На осмокласника е наложено наказание обществено порицание, което да бъде изпълнено чрез залепяне на обявление на таблото за обяви на Община Павликени.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.