По искане на Районна прокуратура–Габрово съдът задържа рецидивист, извършил поредна кражба

1 Август 2016 г.

По искане на Районна прокуратура – Габрово съдът взе мярка задържане под стража по отношение на рецидивист, извършил поредна кражба.

По искане на Районна прокуратура – Габрово съдът взе мярка задържане под стража по отношение на рецидивист, извършил поредна кражба.

Прокуратурата е привлякла Иван Ц. като  обвиняем за това, че на 22.07.2016 г. за времето от 02.00 часа до 08.15 часа, от къща за гости, гр. Габрово, действайки при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - текстилна чанта с лични документи, сума 360 лева, 350 евро, два  мобилни телефони марки „Самсунг Галакси“ и „Леново А-536“ от владението на жена  от гр. Русе, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, вр. с чл. 194, ал.1, вр.  чл.29 ал.1 от НК.

 Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства,  може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият  е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Същият е  осъждан многократно за кражби  и други престъпления, поради което съществува реална опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление. Поради това съдът взе спрямо Иван Ц. мярка за неотклонение задържане под стража.

         Определението на Районен съд-Габрово подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Габрово.