Трима, шофирали след употреба на алкохол, са осъдени по одобрени споразумения с Районна прокуратура- Велико Търново

20 Юли 2016 г.

По незабавно производство, водено от Районна прокуратура – Велико Търново 71-годишен мъж, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е осъден на три месеца лишаване от свобода при строг режим и е лишен от право да управлява МПС за срок от една година - престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

        По незабавно производство, водено от Районна прокуратура – Велико Търново 71-годишен мъж, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е осъден на три месеца лишаване от свобода при строг режим и е лишен от право да управлява МПС за срок от една година - престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК

         Иван С. се призна за виновен за това, че на 17.07.2016 г., в с. Климентово, общ. Полски Тръмбеш,  е управлявал лек автомобил “Форд Фиеста”,  с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда – 1.43 на хиляда, установено по надлежния ред  с техническо средство “ Дрегер Алкотест 7410+”, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото престъпление.

         По бързи производства  и одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура- Велико Търново, мъж и жена също са осъдени за шофиране след употреба на алкохол - престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

         Стефан Д. се призна за виновен  в това, че на 09.07.2016 г., в град Велико Търново, управлявал моторно превозно средство – „Тойота Рав 4”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,93 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „Дрегер Алкотест 7410” . На 48-годишният мъж е наложено наказание 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от три години  и е  лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

           След одобрено от съда споразумение 25-годишна жена е осъдена на  три месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от три години, глоба в размер на 190 лв. и шест месеца лишаване от право да управлява МПС. Ремзие Р. се призна за виновна  за това, че на 15.07.2016 г. в гр. Велико Търново, управлявала лек автомобил „БМВ“, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,25 на хиляда, установено по надлежния ред чрез химическо изследване на кръвна проба.

           Споразуменията не подлежат на обжалване и имат последици на влезли в сила присъди.