По искане на Районна прокуратура - Велико Търново съдът задържа мъж, извършил кражба на каса с пари от офис

4 Юли 2016 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново съдът взе по отношение  на 26–годишен мъж  мярка за неотклонение задържане под стража.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново съдът взе по отношение  на 26–годишен мъж  мярка за неотклонение задържане под стража.

 Валентин С. е  привлечен в качество на обвиняем, за това, че на 14.06.2016 г. в гр. Велико Търново, ул. „Димитър Буйнозов”  от  офис, при условията на повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор с Павлин Р., в съучастие като извършител с Димитър И. – помагач, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген Голф” и техническо средство, отнел от владението  на собственичката, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои чужди движими вещи - метална каса и съдържащата се в нея парична сумата в размер на 5418 лева, собственост на търговско дружество „Анабел Арто България” ООД гр. Велико Търново и сумата от 500 лв., собственост на същата жена. Всичко  на обща стойност 5918 лв. – престъпление по чл. 195, ал. 1,  вр. чл. 194, ал. 1, вр. с чл. 28 от НК.

От събрания по делото доказателствен материал  може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Валери С. има четири предходни осъждания, едното като непълнолетен, за престъпления против собствеността. Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, че съществува реална опасност той да  извърши друго престъпление или да се укрие, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Районен съд  подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура –Велико Търново .