Районна прокуратура – Габрово предаде на съд мъж за извършени кражби и унищожаване на чуждо имущество

27 Юни 2016 г.

 Районна прокуратура – Габрово, за три месеца, приключи разследване и  внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен мъж за извършени кражби и унищожаване на чуждо имущество.

Районна прокуратура – Габрово за три месеца приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен мъж за извършени кражби и унищожаване на чуждо имущество.

Обвинението срещу Васил Н. е за това, че през периода от края на февруари 2016 г. до 07.04.2016 г. в гр.Габрово при условията на продължавано престъпление и на повторност, в немаловажен случай, чрез използване на технически средства, отнел и направил опит да отнеме чужди движими вещи на обща стойност 1355,60 лева от владението на различни лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои: От къща в гр.Габрово отнел  меден казан с медна лула и капак,  2бр. медника и меден гевгир. От паркиран лек автомобил "ВАЗ" отнел акумулаторна батерия.  От пристройка в двор на имот отнел електрожен, ъглошлайф , медна тръба, сандъци с елементи от мед и месинг/бронз. От склад на "Цератицит България" АД- Габрово отнел 38кг. алуминий, 16кг. мед, 4л. трансформаторно масло. И от същият склад направил опит да отнеме 3кг. мед от токов трансформатор, от владението на ръководството на дружеството, като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини - намеса на невъоръжена охрана  - престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.7, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл. 26 ал.1 вр. с чл.28 ал.1 от НК.          

        Срещу Васил Н. е повдигнато и обвинение, че през същия период, при условията на продължавано престъпление,  чрез използване на технически средства,  унищожил противозаконно чужди движими вещи, намиращи се в склад, собственост на "Цератицит България" АД-Габрово, на обща стойност 12 680 лева, значителни вреди / унищожил противозаконно 19 бр. прекъсвачи за подстанции и 1 бр. токов трансформатор/ - престъпление по чл.216 ал.5, вр. с ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от НК.

         Обвиняемият е осъждан. Откраднатите вещи продавал на вторични суровини. Обвиняемият е с мярка задържане под стража.

          Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд -Габрово.