По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22 –годишен мъж за присвояване на два мобилни телефона

18 Май 2016 г.

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Емран Х., на 22 г., привлечен като обвиняеми по досъдебно производство за това, че при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив противозаконно е присвоил чужди движими вещи – престъпление  по чл.206  ал.3 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 във връзка с чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Емран Х., на 22 г., привлечен като обвиняеми по досъдебно производство за това, че при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив противозаконно е присвоил чужди движими вещи – престъпление  по чл.206  ал.3 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 във връзка с чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в периода от 5 февруари 2016 г. до 10 февруари 2016 г. Емран Х. е присвоил два мобилни телефона и сим-карти за тях от две лица от гр. Момчилград и гр. Кърджали, като отнетите вещи са на обща стойност 1810 лева. Той поискал телефоните от собствениците им да ги ползва, за да се обади на свои познати под предлог, че няма в момента мобилно устройство, след което не им ги върнал и ги продал. До момента Емран Х. е осъждат шест пъти, като пет от осъжданията са за престъпления, извършвани от него като непълнолетен.   

Районен съд – Кърджали е преценил, че съществува реална опасност обв. Емран Х.  да се укрие или да извърши друго престъпление и е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районен съд-Кърджали може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.