След двуседмично разследване на Районната прокуратура в Силистра баща и син, държали близо 300 000 цигари без бандерол, се споразумяха с прокуратурата за осъдителни присъди

12 Май 2016 г.

След двуседмично разследване на Районната прокуратура в Силистра е постигнато споразумение, одобрено от състав на Силистренския районен съд, с което Марин Тодоров, задържан и обвинен в държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери – 299 500 къса цигари от различни марки, и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, ще изтърпи ефективна присъда от една година лишаване от свобода при строг режим в затвор.

След двуседмично разследване на Районната прокуратура в Силистра е постигнато споразумение, одобрено от състав на Силистренския районен съд, с което Марин Тодоров, задържан и обвинен в държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери – 299 500 къса цигари от различни марки, и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, ще изтърпи ефективна присъда от една година лишаване от свобода при строг режим в затвор. 59-годишният Тодоров е извършил това престъпление в условията на повторност. Той е осъждан вече за държане на цигари без акцизен бандерол.

Синът му – 22-годишният Божидар Тодоров, който бе обвинен от Районната прокуратура в Силистра за същите престъпления, е осъден на девет месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок по одобреното от Районния съд в Силистра споразумение, което влиза в сила веднага. Срещу бащата и сина се води и друго производство за държане на стоки без бандерол, което е насрочено за разглеждане от състав на Силистренския районен съд  в края на май.

При специализирана полицейска операция на 12 април 2016 г. двамата бяха задържани на пътя Добрич - Силистра, а в микробус „Фолксваген шаран“ с английска регистрация бяха открити цигарите без бандерол от различни марки на стойност 112 312 лева, които са отнети в полза на държавата.