За три месеца рецидивист, извършил измама е осъден по обвинение на Районна прокуратура – Горна Оряховица

12 Май 2016 г.

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Г. Оряховица, 57- годишен рецидивист е осъден на единадесет месеца лишаване от свобода при строг режим за извършена измама на двама мъже - престъпление по чл.211, пр.2, вр. с чл.209, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1 от НК. В рамките на три месеца разследването е приключило и лицето е предадено на съд, като е осъдено за извършеното престъпление.

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Г. Оряховица, 57- годишен рецидивист е осъден на единадесет месеца лишаване от свобода при строг режим за извършена измама на двама мъже - престъпление по чл.211, пр.2, вр. с чл.209, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1 от НК. В рамките на три месеца разследването е приключило и  лицето е предадено на съд, като е осъдено за извършеното престъпление.

Асен Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 10.02.2016 г. в гр.Горна Оряховица и в гр.Лясковец, действайки при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – деянията са извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината – пряк умисъл,  с цел да набави за себе си имотна вреда, възбудил и поддържал заблуждение в двама мъже, че се нуждае от парични средства – български левове, за да зареди гориво, като ще им ги върне незабавно, с което им  причинил имотна вреда в размер на 660 лева.   

На 10.02.2016 г. в гр.Горна Оряховица, възбудил и поддържа заблуждение мъж от  гр.Г.Оряховица, че се нуждае от парични средства – 260 лева, за да зареди гориво за автомобила си, като ще му ги върне до половин час, с което му причинил имотна вреда в размер на 260 лева.  По-късно  същият ден  в гр.Лясковец, по същия начин излъгал мъж, че се нуждае от 400 лева, за да зареди гориво за товарния си автомобил, като ще му ги върне веднага на деня, след като обмени 500 евро в банката, с което му причинил имотна вреда в размер на 400 лева. Имуществените вреди са възстановени.

Подсъдимият е осъждан, като в момента излежава присъда в Затвора в гр.Ловеч, по влязла в сила присъда, също за измама.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.