Двама мъже са осъдени за незаконна сеч, след постигнато споразумение с Районна прокуратура – Тетевен

11 Май 2016 г.

Двама мъже са осъдени за незаконна сеч на дървета от горски фонд, след постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура Тетевен.

Двама мъже са осъдени за незаконна сеч на дървета от горски фонд, след постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура Тетевен.

Калин Б. и Данаил В. се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 04.08.2015 г. в  землището на с. Рибарица, Ловешка област, от горския фонд, в имот собственост на Община Тетевен, в съучастие, като съизвършители, с редовно писмено позволително от 18.06.2015 г. издадено на „Б.-Р.” ЕООД, но извън указаните в същото дървета, са отсекли 17 дървета от бял бор и 11 дървета от габър - съставляващи 8 куб. м. едра строителна дървесина и 4  куб. м. дърва за огрев, като общата стойност на дървесината е 1280 лв. - престъпление по чл. 235, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Даниел е осъден на три  месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на наказанието се отлага за изпитателен срок от три  години. Наказанието на Калин е пробация с пробационни мерки -  задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни срещи с пробационен служител и по 300 часа на година безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години.

Двамата са осъдени да заплатят глоба в полза на държавата в размер на по 1 000 лв. всеки.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.