На шест години лишаване от свобода е осъден мъж блудствал с три деца, по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе

14 Март 2016 г.

След внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе, 20-годишен мъж е осъден на шест години лишаване от свобода при строг режим за извършено блудство по отношение на три деца - едно момиче и две момчета - престъпление по чл.149 ал.5 и ал. 2 от НК.

След внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе, 20-годишен мъж е осъден на шест години лишаване от свобода при строг режим за извършено блудство по отношение на три деца - едно момиче и две момчета - престъпление по чл.149 ал.5 и ал. 2 от НК.

Съдът разгледа делото по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се признава за виновен и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт. Николай Г. е осъден за това, че на 11.03.2014 г. в гр.Русе, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на две лица, ненавършили 14-годишна възраст – момче на 11 години и момиче на 10 години, като блудството е извършено чрез употреба на сила и заплашване и е блудствано с две малолетни лица.

На неустановени дати през периода 12.03.2014 г.-18.06.2015 г. в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление, на неустановен брой пъти, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст - момче на 12 години, като деянието е извършено чрез употреба на сила и заплашване.

На неустановена дата през периода 17-18.06.2015 г. в гр.Русе, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на две лица, ненавършили 14-годишна възраст – две момчета на 12 години, като блудството отново е извършено чрез употреба на сила и заплашване и е с две малолетни лица.

Обвиняемият Николай, трите пострадали деца и техните родители живеели в гр. Русе в съседни къщи и били в роднински отношения помежду си, което давало възможност на обвиняемия ежедневно да се вижда и контактува с пострадалите лица.   На 11.03.2014 г. на погребението на майката на обвиняемият присъствали и две от пострадалите деца. По негово предложение тримата влезли в изоставена сграда, където заставил малолетните да извършат блудствени действия с него, като упражнил сила и ги заплашвал. Децата се страхували от него, тъй като се движел в среда от криминално проявени лица. След тази дата до 18.06.2015 г. обвиняемият продължил да тормози и издевателствал над момчето, удрял го, заплашвал го, че ще го пребие и продаде органите му и го заставял насила да блудства. На 17-18.06.2015 г. Николай  отново видял на игрището две от децата, повикал ги при себе си и им предложил да отидат до дома му, за да играят карти. Там отново ги заставил насила да вършат блудствени дейстия и едва след като се удовлетворил им разрешил да напуснат дома му. Децата не издържали и споделили на родителите и на близките си за перверзното поведение на обвиняемия.

На Николай е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-В. Търново.