Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и отне шофьорската книжка на 19-годишен младеж за пътно хулиганство - дрифтиране  

29 Август 2024 г.

Днес, 29 август 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив -Териториално отделение-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство  Р.Г., на 19 г., за това, че на 28.08.2024 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото при управление на лек автомобил, марка БМВ. В централната част на града Р.Г. преднамерено е предприел рязко увеличение на скоростта на автомобила, довело до превъртане на задните гуми, загуба на сцепление и  поднасяне на колата - дрифтиране. Той е загубил  управление над моторното превозно средство и е реализирал пътнотранспортно произшествие - ударил се е в крайпътно дърво. Чрез действията си Р.Г. е  създал опасност за останалите участници в движението и за живота и здравето на гражданите. Престъплението е квалифицирано по чл.325 ал.3 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.  

С постановление на наблюдаващия прокурор от РП-Пловдив временно е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство но Р.Г., издадено на 19 декември 2023 г. Пробите за алкохол и наркотици, взети с техническо средство, са отрицателни. Р.Г. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "подписка". Бързото производство ще приключи в законовия срок.