Обвиняем за незаконно отглеждане на коноп и държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение в големи размери в района на гр. Петрич остава в ареста

23 Август 2024 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Н.В. по дело за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 2, изр. 1, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

Досъдебното производство е започнало на 19.08.2024 г. във връзка с получен сигнал. При извършен оглед на заграден с мрежа земеделски имот в района на гр. Петрич са били установени 1462 броя растения канабис (марихуана).

В складовите постройки на местопроизшествието са били открити и сухи растения коноп (марихуана) - клони от тревисти растения, листна маса и съцветия. Общото им количество възлиза на 125,800 килограма.

Сред иззетите веществени доказателства по делото са техника за наблюдение и вентилатори.

Разследването по делото продължава под надзора на прокуратурата.