Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство 58-годишен шофьор за управление на автомобил след употреба на алкохол

14 Август 2024 г.

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство Б.Д., на 58 г., за това, че на 09.08.2024 г. на пътя между с. Оряховец и с; Купен, общ. Мадан, обл. Смолян, около 16,30 ч. управлявал автомобил „Пежо“ с концентрация на алкохол в кръвта от 2,78 промила, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателни кодекс. Б.Д. е бил спрян за полицейска проверка и при тестване с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установено, че e шофирал след употреба на алкохол. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

По второ бързо производство на Районна прокуратура-Смолян е установено, че на 11.08.2024 г. в гр. Рудозем, обл. Пловдив, С.С., на 57 г., управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, с концентрация на алкохол в кръвта от 2,68 промила, установено по надлежния ред. Той е бил спрян за проверка от полицейски патрул и тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол. С.С. е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Двата автомобила са собственост на водачите, които са ги управлявали. В тези случаи съдът следва да отнеме в полза на държавата моторните превозни средства, послужили за извършване на деянието. Бързите производства ще приключат в законовия срок.