Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа шофьор, причинил тежко ПТП, довело до смъртта на друг водач

26 Юли 2024 г.

Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за настъпило на 25.07.2024 г. тежко пътнотранспортно произшествие в Прохода на Републиката, при което е загинал водач на камион - престъпление по чл. 343, ал. 1, буква „В“, пр. 1 във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

По делото в качеството на обвиняем е привлечен водач на турски товарен автомобил - А.И., турски гражданин, за това, че на 25.07.2024 г. на път II-55 (гр. Велико Търново - гр. Гурково), в село Въглевци, община Велико Търново, при управление на моторно превозно средство - влекач „Рено” с прикачено полуремарке, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата. Той не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявал, навлязъл в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на 46-годишния водач на движещия се по нея товарен автомобил. 

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Велико Търново А.И. е задържан за срок до 72 часа и в съда е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават под наблюдение на ОП-Велико Търново.