Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняеми за убийство на мъж в гр. Гоце Делчев

24 Юли 2024 г.

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт по дело за убийство на 39-годишен мъж в гр. Гоце Делчев.

По досъдебното производство в качеството на обвиняеми за тежкото престъпление са привлечени Н.С., на 38 години, и В.А., на 22 години.

Обвиняемият Н.С. е осъждан десет пъти за различни престъпления от общ характер, като последното му наложено наказание „лишаване от свобода“ той изтърпял през м. август 2022 г.

Двамата обвиняеми съжителствали в гр. София. Поради възникнало напрежение помежду им В.А. се прибрала при майка си в гр. Гоце Делчев. Н.С. продължил да й се обажда по телефона, а на 31.07.2023 г. пристигнал в града, за да оправят отношенията си.

През нощта на 02.08.2023 г. Н.С. казал на В.А. да напише съобщение на В.В., с когото тя по-рано имала връзка и да му предложи да се срещнат. Обвиняемата изпратила съобщение, а след това му се обадила по телефона с предложение да се видят. Първоначално мъжът отказал, но в следващ разговор по телефона се съгласил да се срещнат на ул. „Полк. Борис Дрангов“ в гр. Гоце Делчев.

Двамата обвиняеми се отправили за срещата с него, решени да потърсят възмездие по повод подозренията им, че В.В. злепоставя В.А с публикации в интернет. При пристигането на В.В. на уговореното място, обвиняемият му нанесъл удар с носения от него нож в областта на шията. В.В. побягнал, но вследствие на прорязване на сънната му артерия и остра кръвозагуба паднал и починал на улицата.

Обвиняемите напуснали местопрестъплението, след което В.А. измила ножа и го скрила под седалката на фотьойла в жилище на ул. „Енос“ в гр. Гоце Делчев. С автобус двамата отпътували за гр. София, където били задържани от полицейските служители.

Понастоящем обвиняемият Н.С. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а неговата съучастничка в убийството В.А. е под домашен арест. Предстои делото да продължи в съда.