По искане на Районна прокуратура-Разград 42-годишен мъж, обвиняем за трафик на хора и сводничество, остава в ареста

22 Юли 2024 г.

Във връзка с разследване за трафик на хора и склоняване към извършване на развратни действия, прокурор от Районна прокуратура-Разград поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 42-годишен мъж, обвиняем за общо 11 престъпления. Искането бе уважено като основателно от районния съд и С.С. бе оставен в ареста.

Той е привлечен към наказателна отговорност за трафик на хора, свождане към проституция, системно предоставяне на помещения за извършване на развратни действия, склоняване към употреба на наркотични вещества с цел проституция и използване на жертва на трафик на хора за развратни дейности. Всички деяния попадат в изпитателния срок на предходно осъждане на мъжа за същите престъпления и са извършвани в продължителен период от време.

С.С. е задържан на 16 юли 2024 г. при реализация във връзка с разследване на престъпна схема за трафик на млади жени и склоняването им по различни начини да предоставят сексуални услуги срещу заплащане. Към настоящия момент са установени пет жертви на престъпната дейност, като не е изключено в хода на работата по случая да бъдат установени и други. Периодът, в който престъпленията са извършени, е от 2018 г. до средата на юли 2024 г., когато 42-годишният мъж е задържан. Дейността си той развивал на територията на град Разград, както и в близки градове от Североизточна България.

Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Разградската районна прокуратура. Преди да бъде задържан под стража, С.С. бе оставен в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда.

Определената мярка за процесуална принуда може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Разград.