Окръжна прокуратура-Русе ще иска арест за лице, държало с цел разпространение 27 килограма марихуана

11 Юли 2024 г.

На 10.07.2024 г. при взаимодействие на служители от Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР - Русе и ОД на МВР – Шумен е задържан българския гражданин Н.А., на 50 години, криминално проявен, жител на с. Голямо Враново, обл. Русе.

При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е било установено местонахождението на лицето, същият е бил задържан и при извършено претърсване в обитаван от него имот в с. Голямо Враново, обл. Русе са открити и иззети общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана. По предварителни данни иззетото количество е на стойност за около 548 000 лева.

Започналото разследване е под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 2 вр. ал. 1 от НК - държане и разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

С постановление от днес – 11.07.2024 г., Н.А. е привлечен като обвиняем и е задържан за срок от 72 часа – до разглеждане на искане на Окръжна прокуратура-Русе за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Работата по разследването продължава като се изясняват важни обстоятелства свързани с начина на придобиване на наркотиците от Н.А. и финансиране на престъпната му дейност.