Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за кражба на 10 хиляди лева

3 Юли 2024 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Н.С., на 20 г., за това, че на 26.06.2024г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, от сградата на Автогара-Казанлък, чрез използване на техническо средство - метален ключ за заключващ механизъм на метална каса, е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 10 000 лева (десет хиляди лева), от владението на П.И., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай – престъпление по чл.195 ал.1 т.4 и т.7 вр. чл.194 ал.1 вр. чл.28 ал.1 от НК.  

Н.С. бил в района на Автогара-Казанлък където забелязал отворен прозорец на едно от помещенията на първия етаж. Влязъл и видял каса, а в чекмедже на шкаф открил ключ за нея. Отворил я с него и отнел 10 хиляди лева. С част от парите закупил наркотици. След разкриване на престъплението били останали 2 000лева, които възтановил.

Н.С. на 20 г., е осъждан три пъти като непълнолетен за извършени тежки умишлени престъпления.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение. На 2 юли 2024 г. по искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.