Под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово се води разследване за трудова злополука, в резултат на която е настъпила смъртта на 39-годишен мъж

2 Юли 2024 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за трудова злополука, в резултат на която е настъпила смъртта на 39-годишен мъж. Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.123  ал.1  от НК за това, дали около 17,00 часа на 28.06.2024 г., в таванско помещение на жилищна кооперация на бул.“Трети март“ в гр. Габрово, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с извършване на действия по отстраняване на неизправност по кабелна мрежа на мобилен оператор, е причинена смъртта на Б.Д., на 39 години, от гр.Габрово.

Неотложните следствени действия - оглед на местопроизшествие и допълнителен оглед на местопроизшествие са извършени от екип на ОСО при ОП-Габрово. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстои назначаване на техническа експертиза и на експертиза по безопасност и охрана на труда за изясняване на причините и механизма на деянието.      

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.