По искане на Районна прокуратура-Велико Търново задържаха шофьора, обвинен за хулиганство, неподчинение на полицейски орган, причиняване на телесна повреда и повреждане на девет автомобила

1 Юли 2024 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 30-годишен обвиняем за хулиганство на пътя при управление на автомобил, неподчинение на полицейски органи, причиняване на телесна повреда на полицейски служител и за повреждане на чужди движими вещи – девет автомобила, като причинените щети са на приблизителна стойност 10 000 лева.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, високата степен на обществена опасност, както на дееца, така и на деянието, свързано най-вече с риск за живота и здравето на много хора и причинените вреди на голям брой автомобили. Налице е и опасност Е.Н. да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което прокуратурата е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 01.07.2024 г. с определение на Районен съд-Велико Търново, обвиняемият Е.Н. е задържан с най-тежката мярка за неотклонение.

Определението подлежи на обжалване пред  Окръжен съд-Велико Търново.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.