По искане на Районна прокуратура - Благоевград обвиняеми за набиране и транспортиране на 36-годишен мъж за принудителен труд остават в ареста

1 Юли 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, се води разследване за извършено престъпление по чл. 159а, ал. 2, т. 2, пр. 1, вр. ал. 1 от НК – набиране и транспортиране на отделно лице чрез използване на принуда.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 24.06.2024 г. 36-годишният Г.К. бил незаконно транспортиран от гр. Петрич до кравеферма в с. Марикостиново. Пострадалият бил заплашен и спрямо него била употребена сила – нанесен удар по лицето и порезна рана в областта на едното ухо.

Извършителите на деянието са установени - А.Н. (на 44 години) и М.Г. (на 31 години). Двамата са регистрирани като земеделски производители. Те целели да използват пострадалия Г.К. за принудителен труд.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на А.Н. и М.Г. Лицата са привлечени в качеството на обвиняеми.

По искане на Районна прокуратура-Благоевград спрямо лицата са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.