Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем украински гражданин за недекларирана валута в общ размер на 622 291 лева, открита в микробус на ГКПП "Капитан Андреево"

18 Юни 2024 г.

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по досъдебно производство украинския гражданин Ю.С. на 54 г. за това, че на 15 юни 2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“- шосе не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяните през границата на страната парични средства в размер на 340 000 щатски долара и не е установен техният законен произход - престъпление по чл.251 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 15 юни 2024 г. на ГКПП "Капитан Андреево" за излизане от страната пристигнал микробус с чужда регистрация, управляван от украинския гражданин Ю.С. Автомобилът пътувал от Украйна през България за Турция. При извършена митническа проверка във фабрична кухина зад телевизора в пътническия салон на микробуса, митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „Митници“ открили недекларирани парични средства в размер на 340 000 щатски долара с обща левова равностойност 622 291 лева.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават под надзора на Районна прокуратура-Хасково.