Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем пиян шофьор за причиняване на средна телесна повреда на жена при катастрофа

25 Април 2024 г.

Районна пракуратура - Пловдив привлече като обвиняем И.Р.,на 41 г., за това, че на 20.04.2024 г., в гр. Пловдив, на паркинга на ул. "Лев Толстой", при управление на товарен автомобил - джип, марка "Форд", е  нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда-счупване на прешлен, на 51-годишна жена. Деянието е извършено в пияно състояние. Водачът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Престъплението е квалифицирано по чл.З43 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.342 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвинението на И.Р. е повдигнато на базата на събраните към момента доказателства, както и на заключението на назначената и изготвена  съдебномедицинска експертиза. Според вещите лица при пътното произшествие е причинена средна телесна повреда на пострадалата жена. 

По досъдебното производство са извършени и огледи на местопроизшествие, установени и разпитани са свидетели - очевидци на инцидента и други действия по разследването. 

Районна прокуратура-Пловдив е протестирала определение на Районен съд-Пловдив, с което на обвиняемия не е била взета мярка за неотклонение във връзка с предходното му обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол -3,31 промила.