Районна прокуратура-Видин се самосезира по информация в медиите с твърдения за това, че 104-годишна жена е била връзвана в лечебно заведение в града

23 Април 2024 г.

Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи и в националните медии с твърдение за това, че 104-годишна жена е била приета в лечебно заведение в града, където е била връзвана и не й била давана храна и вода.

На 22.04.2024 г. в социалните мрежи е публикувано съобщение от профил на потребителя Д.Б. за това, че възрастната жена е държана „вързана за четирите крайника“. След 5 дни престой в болницата пациентката била изписана със синини по крайниците.

По случая е възложено извършването на проверка от РУ-Видин, като се снемат сведения от всички запознати със случая лица, включително от медицинския персонал и лекарите, полагали грижи за болната.

Разпоредено е да се изиска цялата медицинска документация от лечебното заведение, да се установи, чрез снемане на сведение от лекуващ лекар състоянието на възрастната жена към момента, в който е приета в болница и след изписването, да се изиска информация от ИА „Медицински надзор“ дали по случая се извършва проверка в агенцията и какви са резултатите.