36-годишна жена, участвала в пътен инцидент със загинал пешеходец и напуснала местопроизшествието, е привлечена към наказателна отговорност и задържана за срок до 72 часа от Окръжна прокуратура – Силистра

29 Март 2024 г.

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 36-годишната Е.Е., която при управление на МПС, без да има право на това, допуснала причиняването на смърт на друго лице и избягала от местопроизшесвтието. Жената е обвинена за престъпление по чл. чл. 343, ал. 3, буква „Б“, във връзка с чл. 343, ал. 1, буква „В“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Тя е задържана за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Инцидентът възникнал след обяд на 27 март 2024 г., на пътя между селата Паисиево и Звенимир. Автомобилът, управляван от Е.Е., по време на движението си ударил движещ се по банкета пешеходец, в резултат на което той загинал. Водачката на МПС не останала на местопроизшествието, каквото задължение има по закон, а побързала да избяга.

В хода на разследването на тежкото произшествие е установен автомобилът, с който е причинено пътното произшествие и самоличността на неговата водачка. Е.Е. е издирена и задържана на 28 март. Установено е, че тя е неправоспособен водач.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра. Назначени са множество експертизи. Предстои днес да бъде разгледано внесеното в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата“.