Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол – 2,96 промила

20 Ноември 2023 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.С., на 48 г., за това, че на 15.11.2023 г. в гр. Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,96 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза. Престъплението е квалифицирано по  чл. 343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 15.11.2023 г. в 22,40 ч.  в гр. Стара Загора С.С. управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка от патрул на полицията. В автомобила бил сам. При тестване с техническо средство за алкохол уредът отчел положителен резултат. С.С. дал кръв за химическо изследване, което показало концентрация на алкохол в кръвта му от 2,96 промила. Автомобилът, който е управлявал, не е собственост на С.С. Той е осъждан за шофиране след употреба на алкохол.

С постановление на наблюдаващия прокурор С.С. е бил задържан за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.