Районна прокуратура – Самоков ръководи разследване по бързо производство за шофиране след употреба на алкохол в к.к. „Боровец“

20 Август 2023 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Понастоящем е установено, че около 15,00 ч. на 19.08.2023 г. в района на хотел „Мура“ в к.к. „Боровец“, община Самоков, К.С. шофирала лек автомобил, м. „Сузуки“. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, при което техническото средство отчело 1,5 промила.

К.С. отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на органите на реда. Предстои Районна прокуратура – Самоков да предяви на К.С. постановление за привличане към наказателна отговорност.

Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта.