13 Август 2023 г.

Софийска градска прокуратура ръководи разследване за извършено убийство

Сподели

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за извършено убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство, извършено на 08.08.2023 г. в центъра на град София.

До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан. Предстои материали от делото за убийство да се отделят и изпратят по компетентност на Софийска районна прокуратура за престъпление по чл. 294 от НК - лично укривателство.

На 14.08.2023 г. ще бъде предоставена повече информация по случая.