Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Кърджали изнесоха открит урок пред ученици от СУ „Йордан Йовков“ в града по Образователна програма на ВСС

5 Април 2023 г.

Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура-Кърджали изнесоха вчера открит урок пред ученици от Средно училище „Йордан Йовков“, гр. Кърджали, като част от предвидените лекции на правна тематика по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Тази година тя се провежда съвместно с Окръжен съд-Кърджали.

Прокурор Росица Георгиева от Окръжна прокуратура-Кърджали и Мариана Качарова, прокурор в Районна прокуратура-Кърджали представиха темата „Детското насилие. Наказателна отговорност на непълнолетните. Хулигански прояви на непълнолетни и последици. Възпитателни мерки за деца при противообществени прояви, начини и места за прилагането им“. На открития урок присъстваха Недялка Кюпрюджиева, директор на училището, и Ана Златкова, преподавател по гражданско образование.

На учениците беше разяснено и с какво се занимава Комисията за борба с противообществени прояви към община Кърджали, както и какви възпитателни мерки може да прилага тя спрямо непълнолетните. Учениците задаваха много въпроси към прокурорите по представената тема.