Окръжна прокуратура – Монтана привлече в качеството на обвиняеми четирима мъже за причиняване на смърт вследствие на нанесен побой

11 Август 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Монтана се водят действия по разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Досъдебното производство първоначално е било под надзора на Районна прокуратура–Монтана за престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК - причиняване на тежка телесна повреда.

Установено е, че около полунощ на 09.08.2022 г., на ул. „Физкултурна“ в гр. Лом, бил нанесен побой на 47-годишния Г.Ю. Вследствие на причиненото му тежко увреждане – разкъсан далак, пострадалият починал.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Монтана, която прие досъдебното производство по компетентност. Деянието е квалифицирано по чл. чл. 124, ал. 1 от НК.

В хода на събиране на доказателства за авторството на деянието е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

В качеството на обвиняеми са привлечени четири лица – Г.М., М.М., П.Н. и П.Ш. В съучастие като извършители те причинили смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години „лишаване от свобода“.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура–Монтана те са задържани за срок до 72 час. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.