Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира и разпореди проверка за боядисването с графити на облицовката на сградата на Младежкия дом в гр. Пазарджик

16 Май 2022 г.

Окръжна прокуратура-Пазарджик се самосезира и разпореди проверка по публикации в медиите и излъчен тв репортаж от пресконференция на Камарата на архитектите в България във връзка с боядисването с графити на каменната облицовка на сградата на Младежкия дом в гр. Пазарджик.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване допуснато ли е нарушение на служебни задължения от страна на длъжностни лица във връзка с възлагането и изпълнението на дейностите по реновирането и модернизацията на сградата, проведено ли е обществено обсъждане за промяната на облика й, по какви критерии са избрани изпълнителите на проекта, изразходвани ли са законосъобразно публични средства, засегнати ли са авторски права и др.

Предварителната проверка се извършва с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс. Възложена е на сектор „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пазарджик. Срокът за приключването е едномесечен.