По искане на Окръжна прокуратура - Варна чужд гражданин, обвинен за продажбата на наркотични вещества, е задържан под стража

21 Октомври 2021 г.

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната прокуратура и постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 51-годишен чужденец, привлечен в качеството му на обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, алт. 1, пр. 4 и алт. 2 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Мъжът е задържан на 20 октомври 2021 г. при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици на територията на Варна в момент на разпространение на наркотични вещества. При последвалите действия по разследване в жилището, обитавано от него, са намерени и иззети 83,29 грама марихуана; 2,18 грама матамфетамин, разпределен в пакетчета; 0,03 грама амфетамин и електронна везна.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. С постановление на наблюдаващия прокурор 51-годишният мъж бe задържан за срок до 72 часа, а от днес е с най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжния съд във Варна подлежи на обжалване.