14 Октомври 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден мъж на затвор за отглеждане на марихуана в гр. Шипка и държане на оръжие и боеприпаси без разрешително

Сподели

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден П.А., на 33 г.,за това, че на 08.03.2021 г. е отглеждал в гр. Шипка, общ. Казанлък, в частен имот, 508 броя растения канабис в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила - престъпление по чл. 354в, ал.1 от Наказателния кодекс. Той е признат за виновен и за държане на високорисково наркотично вещество с тегло 5 кг - престъпление по чл. 354а, ал.1,  от Наказателния кодекс и за притежаване без разрешително на боен пистолет „Маузер“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 192 бойни патрони - престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Казанлък е наложил на П.А. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 10 000 лева. Подсъдимият е признал вината си и всички факти в обвинителния акт.

Присъдата на Районен съд-Казанлък е влязла в законна сила и понастоящем П.А. изтърпява наказанието.