Под ръководството на Районна прокуратура - Силистра тече разследване за притежание на марихуана, мъж е задържан за срок до 72 часа

13 Октомври 2021 г.

Районна прокуратура-Силистра ръководи досъдебно производство за притежание на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Към наказателна отговорност е привлечен 29-годишен жител на с. Айдемир, обл. Силистра, неизвестен до момента на органите на реда.

В имот, използван от Д.Й., са намерени и иззети: плик, съдържащ суха тревиста маса – марихуана с тегло 49,7 грама; влажна зелена листна маса, реагираща на канабис, с тегло 1963 грама и електронна везна.

До претърсването в къщата се стигнало, след като при полицейска проверка на мъжа у него били намерени 11,9 грама суха тревиста маса.

С постановление на наблюдаващ прокурор Д.Й. е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за взимане на мярка за неотклонение.

Под ръководството на Районна прокуратура-Силистра работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава.