13 Октомври 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смърт на един човек

Сподели

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу М.Ю. за това, че при управление на товарен автомобил нарушил правилата за движение и допуснал пътнотранспортно произшествие, като по непредпазливост причинил смъртта на едно лице - престъпление по чл. 343, ал. 1, буква „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 01.03.2021 г., на третокласен път на територията на община Стражица, между с. Драганово и с. Сушица, при управление на товарен автомобил „Мерцедес“, обвиняемият нарушил правилата за движение по пътищата, като превишил разрешената скорост за движение от 80 км/ч извън населено място и се движел със скорост 95 км/ч. В резултат на това в зоната на десен завой автомобилът изгубил устойчивост, довела до пресичане траекторията на движение на насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген“.

В резултат на последвалия удар между двете превозни средства пострадал тежко водачът на лекия автомобил Л.К. Той е бил откаран в ЦСМП – Велико Търново. Настанен е в Отделение за анестезиология и интензивно лечение при МОБАЛ  „Д-р Ст. Черкезов“ АД - Велико Търново в тежко състояние, където, въпреки оказаната медицинска помощ, починал два дни след инцидента.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.