Съдът уважи искане на Окръжна прокуратура – Варна и остави в ареста мъж, стрелял по свой съселянин

6 Октомври 2021 г.

Окръжен съд-Варна уважи искането на прокуратурата и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 34-годишния мъж, привлечен към наказателна отговорност за опит за убийство и управление на МПС след употреба на алкохол на 4 октомври 2021 г. В късния следобед на 4 октомври 2021 г. кметският наместник на с. Генерал Колево Ш.Ю. взел ловната си пушка и отишъл в съседен имот. Там се намирал пострадалия, с когото имали стара вражда заради жена.

Между двамата възникнал конфликт, по време на който 34-годишният стрелял от близко разстояние срещу съперника си. Уцелил го в крака, а след като той паднал на земята, започнал да го удря. Пострадалият опитал да се защити и да издърпа пушката от ръцете на Ш.Ю., но той не спрял нападението. Отново произвел изстрел и уцелил своя опонент от много близко разстояние.

След извършване на престъплението, Ш.Ю. не останал на местопроизшествието, най-малкото за да окаже помощ на ранения, а си тръгнал. Отишъл в дома си, оставил ловната пушка в каса и напуснал село Генерал Колево с автомобил с намерение да се укрие. По пътя бил установен и задържан от полицейски патрул.

Определение на съда за вземане на мярка за неотклонение може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.